sinds augustus hebben wij er twee leuke nieuwe collega’s bij gekregen. Zeg hallo tegen onze nieuwe PhD student Eline en nieuwe stagiaire Femke.

Eline werkt sinds augustus 2023 als promovendus mee aan het ePOD project. Zij onderzoekt of patiënten met ADHD tolerantie ontwikkelen door langdurig gebruik van methylfenidaat, en of dit fenomeen leeftijdsspecifiek is. Hiervoor gaat ze aan de slag met de data van de ePOD studie, en vult ze deze aan met preklinische data van een dierenmodel om de neurobiolgische mechanismen in kaart te brengen, om de menselijke data en de dierendata data te integreren in een overkoepelend model.

Mijn naam is Femke te Dorsthorst en ik ondersteun het ePOD-team tot maart. Ik help met de dataverzameling van de ePOD studie, bestaande uit testjes, vragenlijsten en MRI-scans. Daarnaast zal ik mijn scriptie schrijven over het effect van methylfenidaat op de functionele hersennetwerkkenmerken bij kinderen en volwassenen met ADHD, en de relatie met klinische uitkomst vier jaar later. Ik heb er ontzettend veel zin in! Wie weet tot ziens 😉

Wil jij mee doen met ons onderzoek? Klik dan hier om je in te schrijven