De ePOD studie onderzoekt de lange-termijn effecten van Ritalin op de hersenontwikkeling. In Nederland wordt aan ongeveer 85.000 kinderen Ritalin voorgeschreven. Dit is een behoorlijke grote groep die dagelijks medicatie krijgt: medicatie die alleen getest is op volwassenen. Dit betekent dat het nog onbekend is wat voor effect Ritalin op de hersenontwikkeling heeft bij kinderen en jongeren. Het is ontzettend belangrijk om het effect van deze medicatie op de kinderhersenen te onderzoeken, omdat juist een erg grote groep kinderen dagelijks Ritalin voorgeschreven krijgt.

Belangrijke studies als de ePOD studie zijn alleen niet mogelijk zonder sponser zoals Kiddy GoodPills. Kiddy GoodPills wil graag dat alle kindermedicijnen getest worden op veiligheid en werkzaamheid in kinderen omdat moment veel kindermedicijnen, zoals Ritalin, alleen getest zijn op volwassenen. 

Om geld op te halen om wetenschappelijke onderzoeken als de ePOD studie te kunnen doen, organiseert Kiddy GoodPills jaarlijks een fundraising diner.  Met dank aan de organisatoren; Wijnkoperij de Gouden Ton, restaurant Rijsel en alle donateurs heeft Kiddy Goodpills ruim € 40.000 aan donaties ontvangen bij het afgelopen fundraising diner. Zo wordt onderzoek van de de ePOD studie door Kiddy Goodpills mogelijk gemaakt. Hieronder staat link naar een filmpje met een interview tussen en prof. Dr. Liesbeth Reneman, de hoofdonderzoeker van het ePOD team en Kiddy Goodpills

Link naar het filmpje: https://vimeo.com/766471996